REISNOTITIES.nl

victoria watervallen
victoria watervallen

De sterrenpracht boven de Makgadikgadipans wordt steeds duidelijker zichtbaar en tot het slapen gaan verwarmen we ons aan het vuur en aan de hemel. Wat een geweldige plek. Ik kan niet stoppen met kijken, naar die werkelijk waanzinnige sterrenhemel boven ons. Een bijna witte baan met daar omheen duizenden en duizenden sterren. En het is zó STIL. Zo verschrikkelijk stil. Het is misschien wel het mooiste wat ik ooit heb gezien of meegemaakt. Ik voel me los van de aarde; in een andere wereld, al weet ik niet waar. Tegelijkertijd voel ik me heel dicht bij de oorsprong. Het leven zoals het ooit was.
Ik ben één met de sterren, de nacht, het zwarte donker, de stilte en het niets.Zimbabwe en Botswana 1995


vlag zimbabwe vlag botswana
vlag zimbabwe vlag botswana
okavango-delta zimbabwe ruins okavango kaart zimbabwe kaart botswanaHet is twee jaar na onze eerste Afrika-reis als we weer naar dit continent vertrekken. Tussen 10 augustus en 9 september 1995 zijn Zimbabwe en Botswana aan de beurt. Ons groepje telt slechts elf personen. We worden verdeeld over twee 4x4-jeeps. Een deel van het gezelschap slaapt in tenten en het andere deel in stenen accommodatie.
We zien een overweldigende sterrenhemel boven de Makgadikgadi-pans, ons verblijf in de Okavango-delta is fantastisch en ook de Victoria-watervallen maken veel indruk.
Desondanks is het niet onze gelukkigste Afrika-reis. Onderweg gaat veel mis, onder meer door een onervaren reisleider, die moet kiezen tussen de groep en zijn meereizende Afrikaanse vrouw. Bij de Chobe-rivier beleven we angstige ogenblikken als we worden ingesloten door twee kuddes olifanten. En de reserve benzinetank klapt om in de aanhanger, over al ons eten.
Ook valt het landschap wat tegen en zien we heel weinig wild. De verrukking van Kenya en Tanzania voelen we hier niet. Maar Afrika blijft Afrika en opnieuw beleven we een onvergetelijke reis.

Van deze reis is een reisverslag.
Hieronder kunt u gelijk naar een gewenste pagina uit het reisverslag.

terug naar Truck en Jeep

Deze reis is gemaakt met InTours uit BaarnBulawayo

MakgadikgadipansOkavango

ChobeVictoria falls

Zambezi-rivierLake Kariba

Chimanimani