REISNOTITIES.nl

dhow op indische oceaan
dhow op indische oceaan

Intro Mocambique en Zambia 2009


vlag zuidafrika vlag mocambiquevlag malawi vlag zambia
vlag zuidafrika vlag mocambique vlag malawi vlag zambia
truck in Mocambique impala kruger parkVoor de kust van Mocambique maken we de snorkeltrip van ons leven: we zien de zeldzame walvishaaien en een mantarog, van héél dichtbij.
Het zuidoosten van Afrika is in het voorjaar van 2009 voor zeven weken ons thuis. Eerst brengen we vier weken door op een cheetah-farm in Zuid-Afrika en daarna reizen we per truck verder door Zuid-Afrika, Mocambique, Malawi en Zambia. De meeste tijd verblijven we in Mocambique, waar we zowel aan de kust als in het binnenland komen. Ook bezoeken we de steden Maputo en Tete, slapen we aan de Zambezi-rivier en brengen we drie nachten door aan Lake Malawi.
Veertien jaar nadat ik in het oosten van Zimbabwe al eens aan de grens met Mocambique stond, ben ik er dan eindelijk. Een langgekoesterde wens komt uit. Een dreigende olifant is het opwindendste wat we meemaken in Liwonde national park (Malawi).
In Zuid-Afrika gaan we natuurlijk naar het Krugerpark, waar tot onze verbazing de wegen zijn geasfalteerd. Van Zambia zien we alleen het park South Luangwa, maar dat is dan ook prachtig. In het donker volgen we twee luipaarden. Onwaarschijnlijk. Onze safaritent staat aan de rivier en in de schemering horen we de nijlpaarden knorren en briesen.

Van deze trip is een reisverslag.
Hieronder kunt u gelijk naar een gewenste pagina uit het verslag.

Voor Mocambique is een visum vereist.

terug naar Truck en Jeep

Deze reis is gemaakt met DjoserKruger park

WalvishaaienGorongosa

LiwondeSouth Luangwa