olifant in kruger park
olifant in kruger park

Kruger park


kruger park kruger park kruger park kruger park kruger park Tijdens de rit vanaf Pretoria naar de zuidkant van het Kruger park (Berg en Dal) rijden we door de Drakensbergen. Heel mooi. Eind van de middag komen we aan bij Kruger, waar we de nacht doorbrengen binnen de 'muren' van het park, in een prima, stenen accommodatie.
De volgende ochtend stappen de groepsleden om half zeven in twee safari-auto's en rijden we over de asfaltwegen door het park. Het is heel koud, maar tot onze aangename verrassing liggen er dekens in de 4x4-jeeps. Dat helpt.
Even later zien we olifanten vlak langs de weg. Wow. Wat zijn ze toch groot en imposant. Eentje loopt tergend langzaam voor onze jeep langs. Deze is wel gewend aan de aanwezigheid van jeeps en mensen, zoveel is duidelijk. Maar met olifanten blijft het altijd oppassen. We kunnen makkelijk foto's maken. De olifant is zó dichtbij, dat we snel onze telelens moeten vervangen door de gewone lens. Tijd zat. Het machtige dier blijft af en toe zelfs even staan om eens goed naar ons te kijken. Daar word ik altijd een beetje zenuwachtig van.
Bij wat rotsen spotten we hyena's. Nou ja, we? De gids natuurlijk. De hyena's liggen verborgen achter wat stenen. Maar nu ze zijn gewekt, besluiten ze een spelletje met ons te doen. Af en toe tilt er eentje zijn kop op om naar ons te kijken. Als hij merkt dat wij naar hém kijken, gaat hij snel weer liggen. Uit het zicht. En zo vermaken we ons een tijdje kostelijk met deze dieren. Hyena's, niet de mooiste die Moeder Natuur heeft geschapen, maar hun roep in de nacht is om nooit te vergeten. Zulke geluiden graven zich in je ziel. Blijven voor altijd bij je. De geluiden van de Afrikaanse wildernis. Is er iets mooiers? Niet veel.
Onderweg zien we nog ergens een leeuwin, op grote afstand en in de schaduw. Volgens onze gids met welpjes, maar die zijn niet of nauwelijks te zien. Ook treffen we nog een krokodil op een zandbankje en een giraffe, maar eerlijk gezegd is de oogst wat mager na een volle dag in Kruger park. Maar ach, de rit door een wildpark blijft een onvergetelijke ervaring, al was het maar door de spanning. Elk moment immers kan er iets op je pad komen.

Walvishaaien

naar boven

terug naar intro

terug naar Truck en Jeep