Ook in de regen toont het Sognefjord zijn machtige natuur. Foto: Stella van Zanten©

Camperreis Noorwegen
2015
Camperreis Noorwegen 2015

Fruitbomen met bloesem langs een fjord. Foto: Stella van Zanten©

De staafkerk in Borgund, de bekendste van het land. Foto: Stella van Zanten©

Boten in een half dichtgesneeuwd meer. Foto: Stella van Zanten©

Een vervallen steiger in Forsand, aan het Lysefjord. Foto: Stella van Zanten©

Prachtige route door het uitgestrekte Jotunheimen. Foto: Stella van Zanten©


Route camperreis door Noorwegen - reisnotities.nl

Camperreis naar Noorwegen
Noorwegen: oerland in de puurste vorm. Ideaal camperland. Eén brok natuur. Waar je ook kijkt. Waar je ook rijdt. Groots en dramatisch. Wil je met de camper naar Noorwegen en bijna al het moois zien, rij dan 'de 13'. Langs deze weg liggen zo oneindig veel prachtige plekken dat het je duizelt. Scherenkust, graslanden, bergen, watervallen, fjorden, tunnels, bossen en muren van sneeuw.
We hebben het allemaal gezien.
Het is koud, bewolkt en nat, maar prachtig, prachtig. Heel af en toe zien we de zon en dan komt de schoonheid van Noorwegen in een versterkte versie op ons af. We zijn nog nooit in een land geweest dat zó alleen maar uit natuur bestaat. Alleen de weg waarover onze camper rijdt, is aangelegd. Diverse keren rijden we over een 'turistveger', de mooiste routes van Noorwegen.
We beklimmen vrijwel in ons eentje de beroemde Preikestolen in het zuiden van Noorwegen en we lopen en klauteren naar de Nigards-gletsjer. Deze camper route van zes weken door het fjordengebied van Noorwegen is gemaakt in de maand mei en de eerste helft van juni 2015.
We hebben 7000 km gereden. Op weg naar Noorwegen rijden we met de camper door Denemarken. In Hirtshals nemen we de speedferry (twee uur) van de maatschappij Fjord Line naar Kristiansand in Noorwegen.
Vooraf is niets gereserveerd; bijna de helft van de overnachtingen hebben we (legaal) wild gestaan. Alleen de ferry is thuis geboekt en voor de AutoPASS (eerst 'about autopass' en dan Visitors' Payment aanklikken) hebben we ons eveneens enkele weken van te voren op de website aangemeld. Met dit systeem kun je gewoon doorrijden bij de vele tolpoorten die Noorwegen nu eenmaal kent en worden de kosten achteraf verrekend. Restitutie van het geld kan vele weken duren.
Op veel campings kan alleen contant worden afgerekend, wel is overal stroom.

Voor aanvullende vragen, kunt u mij een email sturen.

vlag denemarken vlag noorwegen
Van deze trip is een reisverslag.
Hiernaast (of hieronder voor mobiel) kunt u gelijk naar een gewenste pagina uit het reisverslag.

Ook is er een overzicht van de bezochte      campings  en camperplaatsen

terug naar Camper

Geraadpleegde literatuur:
Noorwegen-zuid van Womo, Noorwegen van Lannoo en Noorwegen ANWB Gold
www.visitnorway.com