Camper

De mooiste roadtrips met een camper door Europa
Diverse keren hebben we met een camper door het prachtige en veelzijdige Europa gereisd. Wekenlang reden we rond in Tsjechië, Slowakije, het fjordengebied van Noorwegen, de Baltische Staten, de Griekse Peloponnesos, de kuststrook van Albanië, de Provence in Frankrijk, het zuiden van Engeland, de vroegere DDR en het vrij onbekende Roemenië.
Op al onze reizen reden we veel, bijna elke dag, maar wel in een laag tempo. Tussendoor bezochten we dorpen, steden, kastelen, maakten we wandelingen en boottochten. Altijd zoveel mogelijk zonder andere toeristen. We wisselden campings af met wildkamperen (Noorwegen), overnachtingen bij een wijnboer (Frankrijk) of een pub (Engeland).
Van elke reis zijn overzichten met onze overnachtingsplekken, de link staat op de eerste pagina van een beschreven reis.
Nadat we jaren geleden eerst een alkoofcamper huurden, daarna zelf een Hymer hadden en tot slot tweemaal een buscamper huurden, zijn we overgestapt op mini-camperen. We hebben een Volkswagen Caddy maxi gekocht waarin we mobiele camperboxen (met keukeninrichting) hebben laten maken (door 3dotzero.nl uit Soest). Ook hebben we een tent voor een buscamper aangeschaft zodat we op een overnachtingsplek voldoende (overdekte) ruimte hebben.

Het leuke is dat al onze autoreizen natuurlijk ook met een camper te maken zijn.