De zon zakt achter de heuvels van de Vaucluse en bestraalt nog voor even de lavendel. Foto: Stella van Zanten©

Frankrijk
2018

Intro Zuid-Frankrijk 2018


bewegwijzering naar St Martin de Castillon - reisnotities.nl

Als we in de avond bij de ondergaande zon nog even de benen strekken, valt de stilte over de velden en de heuvels van de Zuid-Franse Luberon en zetten de laatste zonnestralen de paarse rijen lavendel nog even in een extra gloed. Het leven kent ook zo z'n geluksmomentjes.
Het is in de tweede helft van juni 2018 en overal staat de lavendel in bloei.
Na ons versneld vertrek uit Engeland in verband met een sterfgeval willen we eigenlijk niets. We zijn aangeslagen en hebben behoefte aan rust. Maar omdat onze huurperiode voor de buscamper nog twee weken loopt, gaan we toch weer op reis. We besluiten niet terug te keren naar Engeland, maar naar het zuiden van Frankrijk te rijden, meer precies naar de Vaucluse, in de Provence. Het is een streek die we heel goed kennen, dus dan hoeven we ook niet zoveel.
Onderweg overnachten we bij (wijn)boeren, aangesloten bij de France Passion, waar we (gratis) kunnen staan. Er wordt geen tegenprestatie verlangd, mag wel natuurlijk. Hartstikke leuke plekken zitten er tussen.
In de Vaucluse staan we op camping Les Joncquiers in St Martin de Castillon, niet ver van Apt. We zijn op de juiste plek. De twee Nederlandse eigenaren hebben een serie regels opgesteld, die de stilte op de mooie camping bevorderen. Geen kinderen en geen honden en 's avonds niet te laat nog hard praten. En zo nog wat meer. Als we op een avond bij onze camper een borrel drinken met een ander stel - met wie het gelijk klikte en dat heb je niet zo vaak in het leven - worden we de volgende ochtend licht vermanend toegesproken, ondanks dat ons bezoek voor 10 uur 's avonds naar 'huis' ging. Maar de sfeer is prima en het is er inderdaad erg rustig.
Vanuit de camping maken we wandelingen en rijden we wat rond in de (nabije) omgeving. Ook bezoeken we het klooster de Abbaye de Sénanque, dat we vanaf Gordes zo mooi beneden ons zien liggen, met de lavendelvelden ervoor.

Voor aanvullende vragen, kunt u mij een email sturen.

vlag frankrijk
Van deze trip is een reisverslag.
Hiernaast (of hieronder voor mobiel) kunt u gelijk naar een gewenste pagina uit het reisverslag.

Ook is er een overzicht van de bezochte      campings  en camperplaatsen

terug naar Camper

Geraadpleegde literatuur:
France Passion (voor overnachtingen)


De buscamper is gehuurd bij C'est la Vie Campers in
Burgh-Haamstede