<
Auto

Al onze autoreizen zijn gemaakt in Europa en de VS.
De westkant van de Verenigde Staten hebben we vier keer bekeken vanuit de auto. Alle staten in dit deel van Noord-Amerika hebben we doorkruist, net als het Canadese Vancouver Island. We hebben grizzly's gezien, orka's, rendieren en weidse natuur. Ook zijn we aan de oostkust geweest: New England en New York. En in Ohio ontmoetten we Amish, met een mengsel van verwondering en bewondering.
In alle gevallen werd op het vliegveld een auto gehuurd en daar gingen we: op de bonnefooi; niets gereserveerd. We sliepen op campings of in een motel.
Enkele autoreizen gingen kriskras door het verstilde Estland en door Finland maakten we een roadtrip, van zuid tot noord (en terug).
Rondom de Noordpoolcirkel verandert het Finse land vol bos en meren in moerasachtig gebied met berkenbossen en daarna wordt alles kaal. Vlakbij de Barentszzee gierde de ijzige wind om ons hoofd. En één keer (2017) verplaatsten we ons in Estland per trein en taxi.
In een autobus reden we drie weken door Cuba. En ook hebben we een (klein) deel van de Dominicaanse Republiek gezien.
Zoals zoveel Nederlanders zijn we talloze malen in Frankrijk geweest. Toujours charmant, maar niet gedocumenteerd voor deze website.
Het leuke is dat al onze camperreizen natuurlijk ook met een auto zijn te maken.