REISNOTITIES.nl

drive inn
drive inn

Westen VS 1998


brievenbussen in VS brievenbussen in VS verkeersborden in VS chevrolet blazer In een Chevrolet Blazer rijden we 10.000km langs alle highlights van de staten Californië, Oregon, Washington, Idaho, Wyoming, Utah en Nevada. Ook bezoeken we het doodstille en zeer beboste Vancouver Island, in het Canadese British Columbia, waar we orca's en grizzly's zien.
Het land maakt veel indruk op ons. Alles is GROOT. Wij vinden onze huurauto een enorm ding, we kunnen er zelfs languit in slapen. Maar als we uit de supermarkt komen en op het parkeerterrein naar onze auto lopen, is deze aan het zicht onttrokken door nog veel grotere auto's. Wij hebben een kleintje, zo blijkt.
De natuur is overweldigend. Niet alleen de national parks zijn prachtig, maar ook de vele state parks hebben volop moois te bieden.
We zien zwarte beren, zeeleeuwen, grizzly's, orka's en herten. Alles is even mooi. Op de interstates (snelwegen) weten we niet wat we meemaken. Zes of acht banen dezelfde kant op. We voelen ons heel klein. Tegelijkertijd is alles vertrouwd; alsof we nu zelf een hoofdrol spelen in de televisiebeelden van Amerika, die we jarenlang hebben gezien.

Van deze trip is een reisverslag.
Hieronder kunt u gelijk naar een gewenste pagina uit het reisverslag.

terug naar AutoGolden Gate BridgeRedwood

Vancouver IslandYellowstone

Monument ValleyZion - The Subway

Death Valley