REISNOTITIES.nl


A departure into unknown lands

REISNOTITIES.nl


Cotswolds

Intro Engeland 2018


verkeersbord Cotswolds huis met muntverkoop kastanjehouten hek kaart cotswolds landweggetje We raken tijdens de wandelingen en het toeren een beetje betoverd door het Engelse landschap. Engeland staat al jaren op ons verlanglijstje, maar om de een of andere reden komen we er niet. Tot juni 2018. Dan rijden we een week door het zuiden van Engeland. We gaan over met de ferry Duinkerken-Dover.
In die week zien we heel veel. Na bezoeken aan Sissinghurst Castle en Oxford komen we in de Cotswolds, bekend van prachtig heuvellandschap en de idyllische dorpen met huizen van kalksteen. We bewegen ons over slingerende landweggetjes kris-kras door de streek, zowel met de camper als te voet.
Camperplaatsen zijn er niet echt in het gebied. We besluiten alle dagen (gratis) met de camper te overnachten bij idylische en sfeervolle pubs, nadat we daar natuurlijk eerst de doorgaans prima maaltijd hebben gebruikt. Dat is ons heel goed bevallen. Echt leuk. En ja, het is waar: het verbeelde publeven in series als Coronation Street en Eastenders is in het echt ook zo. Alle soorten gasten vinden hun weg naar deze typische Britse 'kroegen'.
Het is de bedoeling dat we vier weken blijven. We hadden ons erg verheugd op Wales, de streek die we na de Cotswolds zouden bezoeken, maar een overlijden dwingt ons huiswaarts. Het voelt niet goed terug te keren naar Engeland en we brengen de rest van onze vakantie door in het zuiden van Frankrijk.vlag belgie vlag verenigd koninkrijk
vlag belgie vlag verenigd koninkrijk
Van deze trip is een reisverslag.
Hieronder kunt u gelijk naar een gewenste pagina uit het reisverslag.

terug naar Camper

Ook is er een overzicht van de bezochte campings en camperplaatsen.


Geraadpleegde literatuur:
Brit Stops (voor overnachtingen), www.nationaltrail.co.uk (wandelingen), Capitool reisgids
Groot-Brittannië


De camper is gehuurd bij C'est la Vie Campers in Burgh-Haamstede
Krijtrotsen

Sissinghurst CastleOxford

CotswoldsWandelingen

Birling Gap