REISNOTITIES.nl

masai mara
masai mara

Intro Masai Mara 2004


vlag kenya
vlag kenya
kilimanjaro kilimanjaro In het najaar van 2004 komen we voor de derde keer in Kenya. Ook ditmaal gaan we met z'n tweeën. We vliegen op Nairobi en stappen daar over op een binnenlandse vlucht naar Mombasa. Onderweg zien we de kleine ijskap op de Kilimanjaro. Wat een machtig gezicht.
Vanuit Mombasa is het - in een bus - nog twee uur zuidwaarts tot aan onze bestemming: hotel Neptune Paradise in Diana Beach.
We verblijven een kleine twee weken aan de kust, met uitzondering van de middelste vijf dagen: die brengen we door in een luxueus resort aan de rand van het nationaal park Masai Mara, één van de kroonjuwelen onder de wildparken. Daar hangt een zeer stevig prijskaartje aan, maar je krijgt waar voor je geld. We zien ongelooflijke dingen, zoals de jaarlijkse oversteek van duizenden gnoes (wildebeesten) en zebra's over de Mara-rivier en een moeder cheetah met drie (grote) jongen op een paar meter van de jeep.
Als we aan het einde van een lange dag op de vlaktes de heuvel omhoog rijden, naar de lodge, komt de jeep geregeld tot stilstand in een diepe groef in het pad van rode aarde, uitgesleten door de regens die ongecontroleerd hevig stromen. Aan de rechterkant doemt een enorme kudde buffels op, langs de randen van het struikgewas. Zwijgend staan ze daar, hun machtige koppen en horens steken fier af tegen de schitterend kleurende avondhemel. Hun adem komt in wolkjes uit de grote neusgaten. Het briesende geluid is me iets te dichtbij. Ik zit niet op m'n gemak in de open jeep, sommige raken bijna de auto. Buffels zijn gevaarlijk, ze kunnen zomaar aanvallen. Maar de banden hebben weer grip en daar gaan we, weg van de plek waar de grote, imposante lijven zich ophouden.

Van deze trip is een reisverslag.
Hieronder kunt u gelijk naar een gewenste pagina uit het reisverslag.

terug naar Truck en Jeep


Crossing Mara-rivier

Cheetah-familie