REISNOTITIES.nl

kudde wildebeest
kudde wildebeest

Op de vlaktes van de Masai Mara verzamelt zich een enorme kudde wildebeest. Foto: Stella van Zanten©

Nairobi ● Lake Naivasha
Masai Mara ● Lake Victoria
Serengeti ● Ngorongoro-crater
Arusha ● Masai-dancersKenya + Tanzania 2019


vlag kenya vlag tanzania
vlag kenya vlag tanzania
Deze reis voert naar de wereldberoemde wildparken Masai Mara (Kenya) en Serengeti (Tanzania). Per truck maken we in tien dagen een rondje door het zuiden van Kenya en het noorden van het aangrenzende Tanzania. We vertrekken vanuit Nairobi en zetten eerst koers naar de oevers van het Naivasha-meer, waar we een boottocht maken.
De oevers van het Naivasha-meer
Ballonvaart boven de Masai Mara
De lege vlaktes van de Masai Mara, slechts onderbroken door wat bomen
Kamperen aan de rand van de Ngorongoro-krater

Daarna gaan we naar de Masai Mara, het park waar zoveel valt te zien dat het je duizelt. Vanuit een luchtballon zien we de hemel kleuren in het ochtendlicht en rennen de zebra's hard weg voor de overvliegende ballon. Vanuit de lucht ziet ales er heel anders uit! Op de oever van een stroompje ligt een leeuw en een springbok verdwijnt haastig in het struikgewas. Onvergetelijk, zo'n ballonvaart. Wel je portemonnee meebrengen. We betalen $600 per persoon voor een uur in de ballon, wel met een vorstelijk ontbijt (met champagne) na afloop. Het in sneltreinvaart neergezette buffet wordt verzorgd door personeel in smetteloze witte kledij. De gasten zitten aan lange tafels, onderwijl genietend van het uitzicht over de vlakte. De hele ambiance is van een grote romantiek.
Bij het Victoria-meer verblijven we slechts enkele uren, waar we niet meer doen dan eten en slapen. In het park de Serengeti zien we leeuwen en een cheetah, maar het kan nog mooier. Hoogtepunt (van de reis) is de migratie van de wildebeest (gnoes), die aan hun trek naar het noorden bezig zijn. Dagenlang verzamelen zich enorme hoeveelheden op de vlaktes tot een lang lint. En al die dieren gaan zomaar ineens rennen, hard rennen. Gewoon, omdat het in hun genen zit. En wat je dan ziet, hoort en voelt! Onbeschrijflijk. Er is veel te zien op de vlaktes van Afrika. Maar dat wist ik al. Daarom ga ik ook, telkens weer.

Zonsopkomst in de ruige bush van de Serengeti
Masai in hun traditionele kleding, ruiten en alle soorten rood

Tot slot bezoeken we de Ngorongoro-krater, waar we weer (veel) leeuwen zien en twee neushoorns. Afsluiter is een optreden van de Masai, die voor onze neus hun dans- en springkunsten vertonen. Hoog, hoger, hoogst en dat alles onder begeleiding van gezang.

Deze reis is gemaakt van 8 tot en met 19 juni.

terug naar Truck en Jeep

Deze reis is gemaakt met Drifters Adventure Tours uit Zuid-Afrika