REISNOTITIES.nl

Etosha
Etosha

Olifanten bij een waterhole in Etosha national park. Foto: Stella van Zanten©

Uninterrupted fields that run beyond the horizon.
Vast plains and mountains are passing by, hour after hour.
The solitude, the desolation, I just love it.
A sunset behind the acacia tree. It touches me.
How can I ever leave.
I yearn for this God given place on earth.
A part of me does belong here, in Africa.
It's my land, my home.Intro kampeerreis in Namibië


vlag namibie vlag zuidafrika
vlag namibie vlag zuidafrika

Er zijn weinig superlatieven om het adembenemende Namibië te beschrijven. Het is puur in zijn oorsprong, leeg en stil. En het maakt indruk. Heel veel indruk.
In het najaar van 2017 komt een jaren oude wens uit: we maken een kampeerreis door Namibië, gelegen in het zuiden van Afrika. In zeventien dagen rijden we per truck het hele land door. Het tempo ligt hoog en de wekker gaat vroeg. "We have no time. This is not a holiday, this trip is an adventure", zal onze voortreffelijke gids/reisleider Tony Sakala van reisorganisatie Drifters bij herhaling zeggen. De sfeer in het - eveneens - zeventien leden tellende internationale gezelschap is meer dan goed. Er zit schwung in de groep, net als in de reis.

Route Namibië-reis met Drifters
De volledig zelfvoorzienende truck van Drifters

Twee dagen lang maken we een uitstapje naar Zuid-Afrika, naar het Kgalagadi trans frontier national park.
Tijdens onze laatste nacht in Namibië heb ik een droom. Een weergaloze droom. Ik zit in de truck - the green elephant, zo genoemd door Tony - en vlieg vlak boven het aardoppervlak. Het ene na het andere wonderschone landschap glijdt onder mij voorbij, zoals uitgestrekte vlaktes, acacia's, oneindige woestijnen, wildparken met kuddes zebra's, oranje-rode duinen en rotslandschap. Het vreemde is dat de truck overal dwars doorheen gaat, zonder het te raken. De droom is één lange special effect. De kleuren zijn hetzelfde als ik eerder vanaf de weg heb gezien. Soms zweef ik boven de truck en vlieg ik mee in de flow. Haar groene buitenkant flonkert in de zon. Het is niet eng. Integendeel, het is geweldig! Eindeloos gaan we voort. Wow! Voor altijd op mijn netvlies.
De droom is een geschenk, een ongelooflijk geschenk. Een blik op Namibië van bovenaf. En ik dacht: Ja, ik kan zien. Dit is de manier waarop het is bedoeld. Vrij naar Karen Blixen, uit 'Een lied van Afrika'.

Oryx in Kgalagadi Transfrontier park in Zuid-Afrika
Zonsondergang in de Namib-woestijn
Herrero in het noorden van Namibië
Landkaart Namibië

Ook de campings zijn prachtig gelegen. Niets belemmert het zicht op de ons omringende natuur. Op rijdagen stoppen we gewoon ergens voor de lunch. Zoveel moois om ons heen, het maakt me emotioneel.
Los van het geweldige landschap ziet Namibië er ook heel schoon en goed onderhouden uit. Bestrating en stoepen in de dorpen en steden, geen rondslingerend afval en prima berijdbare wegen. We voelen ons volkomen veilig. Derhalve is dit land ook goed op individuele basis te bereizen, ware het niet dat de afstanden groot zijn en je (huur)auto het wel moet blijven doen.

Van deze trip is een reisverslag.
Hieronder kunt u gelijk naar een gewenste pagina uit het verslag.


En er zijn     foto's   van deze reis. Zie ook de menubalk bovenaan deze pagina.

terug naar Truck en Jeep

Deze reis is gemaakt met Drifters Adventure Tours uit Zuid-AfrikaKgalagadi

Fish river canyonKolmanskop

Namib-woestijnSossusvlei

MaanlandschapSpitzkoppe

Etosha