REISNOTITIES.nl

impala in oeganda
impala in oeganda

Intro Oeganda 2002


vlag oeganda
vlag oeganda
truck zit vast in Oeganda Altijd al de berggorilla's in Oeganda willen bezoeken? Lees dan dit verslag van een gorilla tracking vol verdriet en vreugde in het Bwindi National Park.
In het najaar van 2002 maken wij in een groep een reis door Oeganda, de 'pearl of Africa', zoals de Oegandezen hun land zelf noemen.
Behalve de zoektocht naar berggorilla's doen we ook een chimpansee tracking in Kibale national park. Het zijn onze eerste chimpansees. We zijn onder de indruk van hun ongelooflijke gekrijs en wild geraas door het struikgewas.
Een reis door Oeganda biedt een soort totaalpakket. Je hebt alles ineen: savannes, rivieren, chimpansees, oerwoud, berggorilla's en het Victoriameer. Als je al meermalen de vlaktes van Kenya en Tanzania hebt gezien, kunnen de savanneparken van Oeganda een beetje tegenvallen. Het is ook een kwestie van geluk hebben met wat je ziet. Maar dat is een vast gegeven in Afrika.
Desondanks laat wekenlang rondrijden in een busje door Afrikaans landschap een herinnering achter die zich voor eeuwig in je hoofd vastzet. Nergens mee te vergelijken.

Van deze trip is een reisverslag.
Hieronder kunt u gelijk naar een gewenste pagina uit het verslag.


terug naar Truck en Jeep


Deze reis werd gemaakt met Habari Travel

Het verslag van de berggorilla's is eerder gepubliceerd in alle
regionale dagbladen van Nederland en België, aangesloten bij de toenmalige
Geassocieerde Pers Diensten, voorjaar 2003Gorillatracking

Rondreis