olifanten in Chyulu hills
olifanten in Chyulu hills

Chyulu hills


olifanten in kenya gazelle giraffe tented camp antilope In het tented camp in de Chyulu hills zijn wij de enige gasten. Het geheel maakt een enigszins verlopen indruk. De maaltijd gebruiken we samen met onze gids en de Indische eigenaars. Tijdens het opdienen morst een personeelslid per ongeluk wat kippensoep op het been van de eigenaresse. Onmiddellijk komt er een scheldkannonade uit haar mond. En dat blijft zo totdat wij in bed liggen. Erg onaangenaam. De fles Johnny Walker gaat al leeg tijdens het eten. De grote hoeveelheden whiskey doen haar humeur geen goed. Zij is hier alleen maar omdat ze nu eenmaal hier woont. Met de fles in haar hand vervloekt ze dagelijks het personeel, de hitte en die verdomde muggen. Het is haar leven. Troosteloos, net als het tented camp zelf. Wat een verschil met de Taita hills safari lodge, waar we ook een nacht doorbrengen. Alles ziet er een stuk aangekleder, verzorgder en aantrekkelijker uit. Ons tented camp lijkt op een luxe hotelkamer in de bush.
Maar de omgeving maakt veel goed. We zijn in de Chyulu hills, een prachtig gebied verstopt tussen de wildparken Tsavo-West en Amboseli. Tijdens een gamedrive zien we een enorme kudde olifanten, die ogenschijnlijk zo vanuit de heuvels op ons komt aflopen. Een kudde met diverse kleintjes. Goed is te zien hoe de moeders en de tantes de meest kwetsbare in de groep afschermen. Ook stuiten we op impala's, Thomson gazelles, giraffes, zebra's en nog veel meer. Eigenlijk weten we niet waar we moeten kijken. Overal wild. En alles graast. In de regentijd is er immers volop voedsel.
Zo lelijk, leeg en kaal als we Amboseli vinden, zo mooi vinden we Tsavo-West. Met veel geluk kun je in Amboseli de Kilimanjaro vrij zien liggen, maar zoals op zoveel dagen in het jaar is dat ook tijdens ons bezoek niet het geval. De wolken hangen te laag en in het zicht. Maar gelukkig hebben we de prachtige, besneeuwde top al vanuit het vliegtuig gezien. Alleen de lodge is van een verbluffende architectuur, één met de omgeving.
Tsavo is vol met weelderig groen, bomen, struiken, bergen en vergezichten. Langs de kant van de weg staan 'gewoon' giraffes, net als zebra's en waterbokken.
"Tell them I'll be in Tsavo", schijnt de Engelsman Dennis Finch Hatton te hebben gezegd. Deze jager op groot wild en piloot (tevens was hij jarenlang de geliefde van schrijfster Karen Blixen) bracht een groot deel van zijn leven door in dit wildpark. Ik kan het me voorstellen.

terug naar intro

terug naar Truck en Jeep