victoria watervallen

Zimbabwe en Botswana 1995


okavango-delta zimbabwe ruins okavango kaart zimbabwe kaart botswana Het is twee jaar na onze eerste Afrika-reis als we weer naar dit continent vertrekken. Tussen
10 augustus en 9 september 1995 zijn Zimbabwe en Botswana aan de beurt. Ons groepje telt slechts elf personen. We worden verdeeld over twee 4x4-jeeps. Een deel van het gezelschap slaapt in tenten en het andere deel in stenen accommodatie.
We zien een overweldigende sterrenhemel boven de Makgadikgadi-pans, ons verblijf in de Okavango-delta is fantastisch en ook de Victoria-watervallen maken veel indruk.
Desondanks is het niet onze gelukkigste Afrika-reis. Onderweg gaat veel mis, onder meer door een onervaren reisleider, die moet kiezen tussen de groep en zijn meereizende Afrikaanse vrouw. Bij de Chobe-rivier beleven we angstige ogenblikken als we worden ingesloten door twee kuddes olifanten. En de reserve benzinetank klapt om in de aanhanger, over al ons eten.
Ook valt het landschap wat tegen en zien we heel weinig wild. De verrukking van Kenya en Tanzania voelen we hier niet. Maar Afrika blijft Afrika en opnieuw beleven we een onvergetelijke reis.

Van deze reis is een reisverslag.

Hieronder kunt u gelijk naar een gewenste pagina uit het reisverslag.

terug naar Jeep


Deze reis geboekt bij InTours uit BaarnBulawayoMakgadikgadipans

OkavangoChobe

Victoria fallsZambezi-rivier

Lake KaribaChimanimani