Menu
Chimanimani national park
Foto: Trudy Welten
Chimanimani national park

Chimanimani


chimanimani chimanimani chimanimani Na een nacht in het heel leuke Kariba Breezes hotel aan de rand van het meer vertrekt de groep naar huis. Mijn vriendin en ik plakken er nog een week aan vast en wel in het uiterste oosten van Zimbabwe. We verblijven in de Eden lodge, in de Eastern Highlands.
In deze week maken we tal van uitstapjes in onze huurauto. We gaan naar de Vumba Botanical Gardens, Nyanga national park en Chimanimani national park, op de grens met Mocambique. Daar rijden we tot aan de grenspost en werpen we een vluchtige blik op dit land dat ik dolgraag wil bezoeken.
De omgeving is behoorlijk bergachtig. Zo stoppen we op weg naar Nyanga bij een uitkijkpunt met zicht op mount Nyangani, met 2592m de hoogste berg van Zimbabwe. Van daaruit rijden we verder over een hobbelpad waar we niemand tegenkomen. Het is sowieso heel rustig hier, nauwelijks verkeer op de (slechte) wegen in dit deel van het land. Uiteindelijk komen we bij de Mtarazi watervallen. Stelt niet veel voor, vinden wij. Desondanks moeten we wel zo'n acht gulden entree betalen. Vanuit het niets, midden in de wildernis, doemt de slagboom op.
Chimanimani vinden we heel mooi, veruit het mooiste wat we in Zimbabwe hebben gezien. Woeste bergen met zicht op valleien en dennenbossen. En we zien alles heel goed, want onze snelheid over de aangestampte weg van aarde en puin bedraagt maximaal 20km/uur.
In de buurt van Mutare kopen we nog stenen beelden. Voor minder dan twintig gulden leggen we de mooiste beelden in de auto. We generen ons voor de lage prijs, maar de eigenaar is zeer tevreden. "Thank you for buying my shop empty", zegt hij blij.

vorige pagina

naar boven

terug naar intro


terug naar Jeep