monument valley

Autoreizen


Zoals zoveel Nederlanders zijn we talloze malen in Frankrijk geweest. Toujours charmant, maar niet gedocumenteerd voor deze website.
Onze wel beschreven autoreizen hebben zich ver buiten Nederland afgespeeld.
De westkant van de Verenigde Staten hebben we vier keer bekeken vanuit de auto. Alle staten in dit deel van Noord-Amerika hebben we doorkruist, net als het Canadese Vancouver Island. We hebben grizzly's gezien, orka's, rendieren en weidse natuur. Ook zijn we aan de oostkust geweest: New England en New York. En in Ohio ontmoetten we Amish, met een mengsel van verwondering en bewondering.
In alle gevallen werd op het vliegveld een auto gehuurd en daar gingen we: op de bonnefooi; niets gereserveerd. We sliepen op campings of in een motel.
Twee autoreizen gingen kriskras door het verstilde Estland en eentje van zuid tot noord (en terug) door Finland.
Rondom de Noordpoolcirkel verandert het Finse land vol bos en meren in moerasachtig gebied met berkenbossen en daarna wordt alles kaal. Vlakbij de Barentszzee giert de ijzige wind om ons hoofd. Een één keer (2017) verplaatsten we ons in Estland per taxi en transfer.
In een autobus reden we drie weken door Cuba. Het grote voordeel van deze manier van reizen is dat je de auto zo makkelijk overal neerzet, om even een luchtje te scheppen of ergens naar te kijken.
Al deze reizen hadden trouwens net zo makkelijk met een camper gemaakt kunnen worden.
Finland 1992

VS 1998VS 1999

VS 2001VS 2003

Estland 2011Estland 2012

VS 2016Cuba 2018