tafeltje aan zee
camper aan zee

Camperen

A departure into unknown lands

camperen aan de Oostzee

Camperreizen


Een camperreis is de ultieme vrijheid. Rijd waarheen je wilt en kook en slaap in je eigen 'huis'. Desondanks besluiten wij, nadat wij eerst met een gehuurde camper door Frankrijk zijn gereden, dat een camper toch niets voor ons is. We twijfelen wel, want het 'vrije gevoel' spreekt ons erg aan. Want - net als met een auto - kun je met een camper natuurlijk ook heel goed toeren.
Maar de camper heeft een alkoof en een treinzitje met het keukenblok daar direct tegenover. Die indeling past niet bij ons. En we zien evenmin hoe onze twee grote honden hierin moeten verblijven.
De keuze voor Frankrijk is ongelukkig, want 'la douce France' hebben we met de auto al uit en te na verkend.
En we hebben slecht weer.
Het camperen gaat in de ruststand. Maar na de aanschaf van een boekje over koken in de camper gaat het toch weer kriebelen. Eind 2012 kopen wij bij Bosma campers onze Hymer B584, met een langbank.
En het keukenblok achterin. Ideaal voor ons.
Maar na vier (grote) reizen trekken we de conclusie dat ons 'huis' te groot is voor onze manier van reizen. Met pijn in het hart verkopen we de Hymer.

In 2018 kunnen we het campervirus niet langer weerstaan en huren we een buscamper bij C'est la Vie Campers in Burgh-Haamstede. De service is prima, de camper rijdt heel goed, hij is volledig ingericht (inclusief beddengoed) en op de goede matrassen is het makkelijk vier weken uit te houden. Kortom, we zijn zeer tevreden over dit bedrijf.

Het leuke is dat al onze autoreizen natuurlijk ook met een camper te maken zijn.Baltische Staten 2013

Tsjechië Slowakije 2014Noorwegen 2015

Albanië Griekenland 2015Zuid-Engeland 2018

Frankrijk 2018