Nairobi ● Lake Naivasha
Masai Mara ● Lake Victoria
Serengeti ● Ngorongoro-crater
Arusha ● Masai-dancersKenya + Tanzania 2019


mbuyu beach bungalows mbuyu beach bungalows mbuyu beach bungalows mbuyu beach bungalows mbuyu beach bungalows Deze reis voert naar de wereldberoemde wildparken Masai Mara (Kenya) en Serengeti (Tanzania). Per truck maken we in tien dagen een rondje door het zuiden van Kenya en het noorden van het aangrenzende Tanzania. We vertrekken vanuit Nairobi en zetten eerst koers naar de oevers van het Naivasha-meer, waar we een boottocht maken.
Daarna gaan we naar de Masai Mara, het park waar zoveel valt te zien dat het je duizelt. Vanuit een luchtballon zien we de hemel kleuren in het ochtendlicht en rennen de zebra's hard weg voor de overvliegende ballon. Vanuit de lucht ziet ales er heel anders uit! Op de oever van een stroompje ligt een leeuw en een springbok verdwijnt haastig in het struikgewas. Onvergetelijk, zo'n ballonvaart. Wel je portemonnee meebrengen.
Bij het Victoria-meer verblijven we slechts enkele uren, waar we niet meer doen dan eten en slapen. In het park de Serengeti zien we leeuwen en een cheetah, maar het kan nog mooier. Hoogtepunt (van de reis) is de migratie van de wildebeest (gnoes), die aan hun trek naar het noorden bezig zijn. Dagenlang verzamelen zich enorme hoeveelheden op de vlaktes tot een lang lint. En al die dieren gaan zomaar ineens rennen, hard rennen. Gewoon, omdat het in hun genen zit. En wat je dan ziet, hoort en voelt! Onbeschrijflijk. Er is veel te zien op de vlaktes van Afrika. Maar dat wist ik al. Daarom ga ik ook, telkens weer.
Tot slot bezoeken we de Ngorongoro-krater, waar we weer (veel) leeuwen zien en twee neushoorns. Afsluiter is een optreden van de Masai, die voor onze neus hun dans- en springkunsten vertonen. Hoog, hoger, hoogst en dat alles onder begeleiding van gezang.
Deze reis is gemaakt van 8 tot en met 19 juni.

terug naar Truck en Jeep

Deze reis is gemaakt met Drifters Adventure Tours in Zuid-Afrika