giraffes en olifanten in tsavo-west
giraffes en olifanten in tsavo-west

Intro Kenya 1996


kust mombasa acacia in kenya Maart 1996 gaan we opnieuw naar Kenya, ditmaal alleen mijn vriendin en ik. Op weg naar Mombasa, aan de kust van Kenya, zien we vanuit het vliegtuig in volle glorie de Kilimanjaro liggen, de hoogste berg van Afrika. De besneeuwde top is heel goed te zien. Wat een weergaloos gezicht. En onze vlucht is toch al zo succesvol verlopen. Als de nacht overgaat in de dag zien we een werkelijk prachtige zonsopkomst door het vliegtuigraampje. De hemel kleurt alle tinten rood.
In het noorden van Kenya zie ik duidelijk Lake Turkana liggen, waar we 2½ jaar geleden waren. Ik kan precies zien waar we toentertijd met de truck reden, tussen de lavastenen. Daarna komen we langs Mount Kenya, ook bekend van onze eerdere reis naar dit Afrikaanse land. Jammer genoeg ligt het wel enigszins in de wolken.
Eerst vertoeven we enkele dagen aan de kust in het resort Ocean View in Mombasa. We snorkelen in het Kisite Mpunguti Marine Park, bij het rif van Shimoni. We maken kennis met de halfwarme Indische Oceaan en zijn onmiddellijk verslaafd aan dit goddelijke water. Het is de eerste zee of oceaan waar ik in ren en me gelijk laat vallen. Geweldig.
Na zon, zee en zwembad rijden we met onze gids/chauffeur Masha het 'echte' Kenya in, naar de wildparken Tsavo-West en Amboseli. Ook komen we in de Taita hills en de Chyulu hills.
We slapen in Nguha lodge, Chyulu tented camp en een tented camp bij de Taita hills safari lodge.

Van deze trip is een reisverslag.
Hieronder kunt u gelijk naar een gewenste pagina uit het reisverslag.

terug naar Truck en Jeep


Taita hills

Chyulu hills