truck in Afrika

On safari

truck in Afrika

Truck


kaart wereld "Africa gave me an incredible gift. A glimpse of the world through God’s eye.
And I thought: ‘Yes, I see. This is the way it was intended'.

I woke up in the morning and thought:
'Here I am, where I ought to be'."

Karen Blixen


De meeste groepsreizen in categorie Truck gaan naar Afrika, het continent waar mijn hart ligt.
Ik heb de opspattende neveldruppels van de Victoria-watervallen (Zimbabwe) op mijn gezicht gevoeld, ik zag enorme kuddes olifanten in de prachtige Taita Hills (Kenya), tijdens een avond-game-drive in South Luangwa (Zambia) volgde ik in een jeep twee luipaarden, in de Namib-woestijn (Namibië) liep ik op de vlaktes die verder reiken dan het oog kan zien, in Tanzania bezocht ik doodstille wildparken en in Rwanda stond ik op drie, vier meter van berggorilla's. En zo kan ik eindeloos doorgaan. Afrika verveelt nooit en toont elke keer een nieuwe kant van haar oogverblindende schoonheid.

Deelnemen aan een groepsreis is een aparte ervaring, al is het maar omdat je geen privacy hebt. Na het over en weer aftasten van elkaar ontstaat een soort 'verbond'. We zijn hier nu eenmaal met z'n allen en iedereen doet zijn best het leuk te hebben (al dan niet met elkaar).
Het is altijd afwachten hoe de groep draait. Een gezelschap met louter ervaren reizigers beweegt zich immers anders dan een hoop nieuwelingen.
Dat de reisroute min of meer vaststaat, heeft zowel voor- als nadelen. Je kunt achterover leunen, anderzijds is er weinig eigen inbreng. Maar sommige reizen zijn veiliger in een groep dan individueel. En ook dat telt.
De Dominicaanse Republiek hoort eigenlijk niet in dit hoofdstuk thuis, maar speelt zich deels wel af in een truck. Vandaar.Kenya 1993

Oeganda 2002Dominicaanse Rep. 2006

Mocambique 2009Namibië 2017