jeep

Jeep


kaart wereld Categorie Jeep heeft alleen reizen naar het Afrikaanse continent. In Kenya, Tanzania, Oeganda of Zimbabwe en Botswana stapten we over in een jeep of een andere 4-wheel-drive, altijd onder begeleiding van een gids. Meestal waren we met z'n twee├źn, maar soms met enkele anderen. Eén keer reisden we in een groepje, verdeeld over twee jeeps.
Een privé-safari in een wildpark is echt 'top of the bill'. De gids/chauffeur staat tijdens deze reis op maat in Kenya volledig ter beschikking van de reiziger. Daar hangt natuurlijk een prijskaartje aan. Maar je bent vrij om je reis naar eigen wens in te richten. Als je wilt, blijft de gids lang staan op een bepaalde plek. En dat heeft zo zijn voordelen. Ook heb je geen last van medepassagiers, die nét als jij je wereldfoto wilt maken, hun arm uitsteken.

Cheetah-farm en Zanzibar 2007 horen eigenlijk niet in dit hoofdstuk thuis, maar spelen zich wel af in Afrika. Ook worden we op beide trips vervoerd in een jeep. Het betreft een strandvakantie op een tropisch eiland en een verslag van vier weken vrijwilligerswerk bij cheetahs in Zuid-Afrika. De eigenaren van de farm staan wel open voor de lusten, maar minder voor de lasten van de vrijwilligers.

Aan de reis naar Kenya 2010 wordt gewerkt.
Zimbabwe 1995

Kenya 1996Oeganda 2003

Kenya 2004Zanzibar 2007

Tanzania 2008Kenya 2010

Cheetah-farm