On safari

On safari

Africa is the place to be

ruaha national park
Foto: Petra Deelen

On safari

On safari

Africa is the place to be

Jeep


kaart wereld "Africa gave me an incredible gift. A glimpse of the world through God’s eye.
And I thought: ‘Yes, I see. This is the way it was intended'.

I woke up in the morning and thought:
'Here I am, where I ought to be'."

Karen BlixenCategorie Jeep heeft alleen reizen naar Afrika, het continent waar mijn hart ligt.
Ik heb de opspattende neveldruppels van de Victoria-watervallen (Zimbabwe) op mijn gezicht gevoeld, ik zag enorme kuddes olifanten in de prachtige Taita Hills (Kenya), tijdens een avond-game-drive in South Luangwa (Zambia) volgde ik in een jeep twee luipaarden, in de Namib-woestijn (Namibië) liep ik op de vlaktes die verder reiken dan het oog kan zien, in Tanzania bezocht ik doodstille wildparken en in Rwanda stond ik op drie, vier meter van berggorilla's. En zo kan ik eindeloos doorgaan. Afrika verveelt nooit en toont elke keer een nieuwe kant van haar oogverblindende schoonheid.

In Kenya, Tanzania, Oeganda of Zimbabwe en Botswana stapten we na de vlucht over in een jeep, altijd onder begeleiding van een gids. Meestal waren we met z'n tweeën, maar soms met enkele anderen. Eén keer reisden we in een groepje, verdeeld over twee jeeps.
Een privé-safari in een wildpark is echt 'top of the bill'. De gids/chauffeur staat tijdens deze reis op maat in Kenya volledig ter beschikking van de reiziger. Daar hangt natuurlijk een prijskaartje aan. Maar je bent vrij om je reis naar eigen wens in te richten. Als je wilt, blijft de gids lang staan op een bepaalde plek. En dat heeft zo zijn voordelen. Ook heb je geen last van medepassagiers, die nét als jij je wereldfoto wilt maken, hun arm uitsteken.

Cheetah-farm en Zanzibar 2007 horen eigenlijk niet in dit hoofdstuk thuis, maar spelen zich wel af in Afrika. Ook worden we op beide trips vervoerd in een jeep. Het betreft een strandvakantie op een tropisch eiland en een verslag van vier weken vrijwilligerswerk bij cheetahs in Zuid-Afrika.
Zimbabwe 1995

Kenya 1996Oeganda 2003

Kenya 2004Zanzibar 2007

Tanzania 2008Kenya 2010

Cheetah-farm