Pravcická Brána

Pravcická Brána


pravcicka brana

De zandstenen brug, de Pravcická brána. Foto: Stella van Zanten©


De grootste natuurlijke zandstenen brug van Europa, Pravcická brána, is dé attractie van het natuurgebied Tsjechisch Zwitserland, aan de grens met Duitsland.
Nadat we in Hrensko zijn aangekomen, is het nog ongeveer vijf kilometer naar de zandstenen brug. We hebben geen keuze; we moeten te voet. Twee kilometer langs de asfaltweg en dan linksaf het bos in. En het gaat steil omhoog. Poeh! Op het laatste stuk komen de trappen. Veel trappen.

Een kaart van de omgeving
De Pravcická brána met daarachter het Tsjechische land

Maar dan zien we de Pravcická brána, 16 meter hoog en 26 meter lang. Mooi. Ook het uitzicht onder, boven en langs de brug is de moeite waard: het glooiende, Tsjechische, land.
In Falcon's Nest, het statige pand dat tegen de rotsen is aangebouwd, kan de bezoeker de inwendige mens versterken. Aangezien we alleen contant kunnen betalen en wij slechts plastic geld bij ons hebben, gaat dát niet door. Wel krijgen we gratis een flink glas water. En nog een.
Op de terugweg is het nog zes kilometer lopen naar onze camping. Terug in Mezní Louka geven we elkaar de high-five en laten we onze vermoeide benen flink rusten.

Teplické skály

vorige pagina

naar boven

terug naar intro