Vermont country store
Vermont country store

Vermont


Chevrolet uit 1928 bord 100 north kanoers op een meer Vermont country store Vanuit Connecticut rijden we noordwaarts. Het duurt niet lang voordat we in de staat Massachusetts zijn. Hier bekruipt me toch een beetje het gevoel dat Amerikanen die Europa bezoeken soms ook hebben. Als een dolle in no-time door de diverse landen. Ware het niet dat verreweg de meeste Amerikaanse staten behoorlijk groot zijn.
Op weg naar de staat Vermont passeren we in New Boston een covered bridge: Tannery bridge. Natuurlijk stappen we even uit, maar vervolgen daarna onze route richting Vermont. Sommige Amerikanen scheppen er genoegen in oude (landbouw)werktuigen ten toon te stellen in de buitenlucht, goed zichtbaar voor passanten. Of een heel oude Chevrolet. Of oude in onbruik geraakte verkeersborden. Altijd leuk om even naar te kijken en zo een blik op het leven vóór ons te werpen. Want ook de Amerikanen hebben een verleden, al is hun vroeger (vanaf de komst van de blanken) heel wat korter dan ons vroeger. Desondanks.
In Vermont lijken de (houten) huizen wat beter onderhouden. We rijden de 100 north, een scenic road, die met z'n 349km vrijwel de hele staat doorklieft. Een eindeloze weg met bomen en groen erlangs. En heel veel dorpjes en kleinere plaatsen. We tanken ergens. We rekenen af in een bruinkleurige houten barak, waarvan ik me afvraag wat daarbinnen te zien is. Zo'n soort schuur die je - afgaande op het uiterlijk - wellicht liever mijdt. Maar eenmaal binnen blijkt dat de inrichting, het personeel en al het andere heel normaal zijn. Het meisje achter de kassa is zelfs uiterst vriendelijk.
De Poolse eigenaresse van het Magic View motel in Londonderry geeft ons de tip van een nabij gelegen meer. Het is namelijk heel warm. Leuke plek, zo aan het water. Er arriveren diverse auto's met kano's. Of beter gezegd: pick-ups. In die laadbak past echt van alles, je kunt het zo gek niet bedenken. Ja, dus ook kano's.
Ook bezoeken we Weston, waar zich de Vermont country store bevindt. Die winkel is een belevenis op zich. Wie er van houdt een beetje door die 'old days' te wandelen, moet hier beslist naar binnen. Alles ademt de sfeer van grootmoeders tijd: snoep, boekjes, lampen, blikjes, houten borden, enz. We kijken onze ogen uit. De lunch nuttigen we bij het er tegenover gelegen Bryant house. Ook aparte inrichting en het eten is lekker. Eveneens veel spullen uit de oude doos.

Dit is voorlopig het laatste verhaal van deze reis. Aan de overige pagina's wordt komende winter gewerkt.