Menu
canyonlands
canyonlands

Canyonlands


kaart island in the sky shafer trail Canyonlands moab canyonlands Voor de derde keer alweer gaan we naar Canyonlands (Island in the Sky), dat fantastische park en natuurgebied in de staat Utah. De uitzichten en vergezichten zijn zo overweldigend, we raken er niet uitgekeken.
We lopen onder meer de White Rim Overlook Trail en Grand View Point Trail. We kunnen blíjven kijken en kijken.
Ook komen we bij de Upheaval Dome en de Shafer Canyon Overlook, met zicht op de Shafer Trail, de weg die je eigenlijk gereden móet hebben als je in Canyonlands bent geweest. Pas dan kom je diep in het hart van dit park en ervaar je de canyon van heel dichtbij. Vraag ernaar bij het informatiecentrum. Zie Canyonlands/Shafer Trail voor onze ervaringen op deze weg.
Ook dit jaar rijden we urenlang rond in het park; we stappen overal uit om niets van de omgeving te missen. In de verte zien we vaak de regens vallen; soms houden we het ternauwernood droog. We kijken eindeloos ver over de uitgesleten rotsformaties, die door het wisselende licht alle tinten rood, bruin en roze aannemen. We lopen, staan stil, maken foto's, zitten op rotsen en we proberen dit machtige schouwspel in ons op te zuigen. Voor altijd.

Het is raadzaam een motel in Moab te reserveren, op de camping is doorgaans wel plaats.

The Needles

vorige pagina

terug naar intro