Menu
shafer trail in Canyonlands
shafer trail in Canyonlands

Shafer trail


canyonlands canyonlands shafer trail shafer trail Alle bochten omhoog op deze foto heb ik gelopen. In de hitte. Eenmaal bijna boven, nog vóór het zeer smalle stuk, stopt een auto naast mij. "Did you walk all the way up?" De man op de passagiersstoel kijkt mij onderzoekend aan. "Yes sir, I did." Hij en de chauffeur moeten lachen. Ik wil zeker geen lift. Nee. "Where you from?" "Holland." "Have a nice day." De auto rijdt door. Op naar het smalle stuk.
We zijn op de Shafer Trail, de fantastische, adembenemende 'off-road'-route door het national park Canyonlands in de staat Utah.
Een op enkele plaatsen zeer smalle weg voert ons langs ongelooflijke plekken met weergaloze vergezichten en uitzichtpunten. Canyonlands is zooooo moooooi!!!
Het is een volstrekt ongerept gebied in het Coloradoplateau. Achter elkaar rijgen de cayons en de tafelbergen zich aaneen, uitgesleten door de Colorado-river en de Green-river. Zeer spectaculair.
De Trail is op zichzelf niet heel lang, maar mondt uit in the White Rim Road, waarvan we ook een stuk rijden. Op een plateau, met uitzicht op de Colorado-river, nuttigen we heel langzaam de meegebrachte lunch. We krijgen geen genoeg van het uitzicht. Wat een fantastische lunchplek.
Maar op de terugweg slaat de hoogtevrees toe. Al tijden zie ik aan mijn kant diepe afgronden langskomen. Nergens hekjes of vangrail. De angst wint. Ik besluit de rest te lopen.
Zeer bijzonder, in alle opzichten.

North Rim

vorige pagina

terug naar intro