Menu
the narrows
the narrows

The Narrows


the narrows the narrows the narrows the narrows the narrows Nadat we ons hebben aangemeld bij het bezoekerscentrum parkeren we onze auto en lopen een klein stukje naar het beginpunt van the Narrows. Dit is het smalste deel van de Zion canyon in Zion national park in de staat Utah. We stuiten op een grote bak met allemaal (lange) stokken. Omstanders raden ons aan er zeker een te pakken. We kiezen een goeie uit. Aanvankelijk lijkt de stok overbodig, maar na verloop van tijd wordt de kloof van de Virgin-rivier lastiger om te 'lopen'. En op sommige delen is helemaal geen sprake van lopen, maar banen we ons een weg over grote(re) keien en door watermassa's. Hier komt de stok uitstekend van pas. Onze wandelschoenen zijn doorweekt, maar dat voelen we niet meer.
Rechtopstaande wanden van zo'n 200 tot 300m hoog omringen ons. De rivier is soms slechts zo'n 10m breed. Het is ronduit koel; er komt weinig zon in de kloof.
Hoe verder we komen, hoe rustiger het wordt (met wandelaars). We genieten van de prachtige rotswanden, de rivier, de zandbanken, de begroeiing en de stilte. Na verloop van tijd draaien we ergens om en zien we alles nogmaals. Dubbel genieten dus.

Arches

vorige pagina

terug naar intro