Menu
the subway
death valley

Death Valley


death valley Onvoorstelbaar veel is er te zien in Death Valley national park in Californië. Je kunt er dagen doorbrengen zonder je ook maar een moment te vervelen. Bedenk echter wel: het is er f...ing heet.

Twee bezienswaardigheden in het park hebben op mij de meeste indruk gemaakt. Ten eerste: de plek Badwater. Dit is het laagste punt van de Verenigde Staten. De zoutvlakte ligt 86m onder de zeespiegel. Je kunt overal lopen, maar neem een hoofddeksel en water mee. We lopen niet ver de witte vlakte op, want bij elke stap voorwaarts lijkt de zon heviger te branden. Wel een aparte plek, zo'n wit veld tussen de omringende rotsen.

death valley death valley Ten tweede: het uitkijkpunt Zabriskie Point. Tip: Ga vóór zonsopkomst op het 'plateau' zitten (meegebrachte koffie houdt je warm) en kijk hoe de opkomende zon de grillig gevormde heuvels in vuur en vlam zet. Zeer de moeite waard.
We overnachten op de snikhete camping. Er staat een bord met de tekst 'Poisonous snakes and insects inhabit the area'. Het is maar dat u het weet. Voordat we 's avonds in het pikkedonker onze slaapzak inkruipen, gaan we eerst uitgebreid op 'enge beesten-onderzoek'. Pas als de kust veilig is, gaan we op onze slaapzak liggen. Van erin is geen sprake. Het is bijna 30 graden in de tent.

vorige pagina

terug naar intro


terug naar Auto