Menu
yellowstone
yellowstone

Yellowstone


Vancouver Island laten we achter ons en we rijden de VS in. We doorkruisen de staten Washington, Idaho en Montana. Staten vol leegte. Op de binnenwegen komen we nauwelijks iemand tegen. Hier zien we het Amerika van de zonderlingen, de armoede (veel trailer parks), de eenzaamheid, het niets. In Montana rijden we urenlang door graanvelden met heel af en toe een boerderij.
Ook rijden we een deel Interstate om de reistijd iets in te korten. Na een motelovernachting in Billings zijn we snel in het uiterste noordwesten van Wyoming, waar we Yellowstone national park bezoeken.
In Yellowstone heeft net een grote brand gewoed. Dat wat ooit bos was, is veranderd in een landschap vol met verkoolde, zwarte staken. De rook van het vuur kringelt nog tussen de bosrestanten. Daardoor is de sfeer enigszins mysterieus en angstaanjagend. Een decor voor een enge scene in een film.

yellowstone In andere delen gaat de rook over in spuitende geisers, tientallen meters hoog. Loeiheet, kom niet te dichtbij.
Dat geldt ook voor de zwavelpoeltjes. Prachtige tinten blauw verleiden je, maar o zo gevaarlijk. Ook tussen de bizons komt de rook omhoog. De dieren reageren niet op het verkeer. Je kunt rustig kijken, wel vanuit de auto.

Monument Valley

vorige pagina

terug naar intro